Cum să te porți (frumos) cu un golan ca Liviu Pleșoianu

Alaltăieri am scris un articol despre un deputat agresiv în limbaj și cu accente extremiste, aflat din întâmplare și oportunism la PSD – se pare că nici o legislatură nu scapă de un cuantum de oportuniști care confiscă victoria câte unui partid și ajung fruntași pe liste. Apoi, pe parcursul celor patru ani, își dau cu mucii în fasole și critică public partidul respectiv, din interior, mai mult ca să își creeze vizibilitate. Remus Cernea dar și alții sunt cazuri similare cu ale lui Pleșoianu Liviu. Parcă sunt frați.

După ce s-a scremut să facă o compilație din scrieri de-ale mele cu privire la domnul Maior, luate de pe blogul meu, deci asumate, s-a apărat cu un fâs pe blogul dumnealui pe care avea 33 de vizualizări. Deși n-am fost deputat niciodată (doar cel mai tânăr consilier județean din țară, în 2004, la 23 de ani ) am învățat cu mult mai multă politică și administrație ca acest domn, cu maturitate de adolescent coleric, de care, probabil, nimeni nu-și va aduce aminte.

Problema este alta, sub articolul acesta am publicat articolul scris despre el, în ton cât se poate de civilizat. Tocmai de aceea m-am ferit să-i atribui etichete ca „agent de influență” al Rusiei, pe care tot mai mulți i le atribuie în spațiul virtual. Ulterior, am descoperit că are pagină de Facebook și…ce să vezi, caz unic în istoria lumii la un politician, monșer Pleșoianu Liviu avea numai comentarii favorabile. Băi, să fiu al naibii, m-am și speriat. Cu cine mă pun, mi-am spus? Când colo, stau eu ca la pescuit pe pagina lui de Facebook și ce să vezi, apar comentarii critice, ba că e agent de influență rus, cineva îl îndemna să meargă să se plângă Țarului Ivan, ba i se mai spunea și lui că e dobitoc (ca oricui, până la urmă) ba aia, ba ailaltă…Dar stimabilul le ștergea ca un uliu. Eu deja îi scrisesem un comentariu ultra-civilizat, în care îi mulțumisem că a făcut reclamă pe pagina lui romanului meu Softul GE, că vezi doamne, ce infamie, este dedicat domnului Maior. Apoi, în titlu se lăuda/victimiza cum că „Maior vrea sancționarea lui” chipurile pentru că îl criticasem eu pe Pleșoian eu pe DC News și că astfel prin mine îi răspunde lui. Isuse Cristoase…

Fără rost să mai spun că n-am discutat nimic despre el cu domnul Maior, nici măcar așa, în trecere, atunci după căderea nervoasă la Comisie a lui Pleșoianu, darmite acum, după 2 luni. Singurul moment în viața asta când domnul Maior mi-a zis să public ceva a fost n 2005 și a fost vorba despre propriile-mi poezii. Și mi-a dat un sfat corect, căci mulți oameni am bucurat și se bucură de ele. Dar nici un premiu literar din cele câte am câștigat ulterior nu m-a bucurat mai tare decât reacția lui Pleșoianu la mesajul meu pe Facebook, în care îi vorbeam despre Cromwell, Rober Frost și înțelepciune. L-a șters fără jenă, enervat la culme că i-am scris politicos, ba chiar l-am invitat la cafea să vorbim. Vezi, mi-am spus, asta trebuie făcut cu un golan, să fii gentleman.

Gestul arată câtă democrație tolerează acest băiat, răsfățat probabil de vreo bunică hiper-protectivă și de ce pe pagina lui ființează un mediu bacteriologic și ultra infectat de injurii, care nu-l deranjează, pentru că, probabil din asta se hrănește.

Eram făcut acolo în toate felurile, noroc că la psihologie am învățat bine dez-obiectivare, că dacă nu mă eliberam de eul meu când le citeam, ar fi trebuit să mă sinucid.

Comentariile erau făcute de conturi cu 10 și 20 de „prieteni”, persoane cu nume de samurai și de personaje de filme, cele mai multe fără fotografie de profil. Dacă vreți, luați-vă mănuși chirurgicale și accesați de curiozitate pagina lui Pleșoianu, doar așa ca să vă minunați cine râvnește să ajungă, auzi…Președintele României în 2019. Găsiți un loc pentru extremism și e păcat că sunt și oameni de bun simț care sătui de minciunile din ultimii 28 de ani, apleacă urechea la acest tip de porniri, cu iluzia că insul acesta care nu tolerează un comentariu civilizat și îl șterge, ar putea face bine mai multora. Și cică e filozof și jurnalist. OMG!

 

Dumnezeule mare!

 

Articolul 

Jocurile domnului deputat Pleșoianu

 

de Flaviu Predescu

 

După ce la presiunile deputatului Liviu Pleșoianu, Comisia de Anchetă a Vizitei de Acasă de la Oprea, a decis să-i ceară înscris președintelui României, dar cu alte cuvinte, chemarea lui George Maior din funcția de ambasador al României în SUA, putem spune că ne aflăm în fața unei noi cacealmale. O parte din membri Comisiei ar vrea să-l atragă pe președinte într-un conflict care nu-l privește.

Comisia s-a lăsat antrenată de spiritul belicos al deputatului care seamănă ca o mănușă, ca fel de a fi, cu un alt fost deputat, băgat tot de PSD (USL) în parlament, pe nume Remus Cernea și care până la final va sfârși cariera politică certat cu toți, chiar și cu binefăcătorii săi.

Oamenii care se informează cu adevărat n-au cum să cadă în capcane facile, în care anumiți vânători de imagine politică și parlamentară caută  poziții de challengeri pentru personalități, pe care, agățându-se de frânturi de adevăr, vor să le tragă în mocirla unor retorici.

Astfel, de ceva vreme, prin PSD a început și un concurs de cine e mai pesedist ca cine și care are mai multă vechime (nu și realizări!) în partid decât cine. În mod normal, după atitudinea pe care a avut-o n iunie, față de domnul George Maior, dl Pleșoianu trebuia sancționat atât la Camera Deputaților, cât și la partid. Spun asta pentru că, al dumisale comportament din timpul ședinței în care era invitat un om (trecem peste faptul că respectivul om tocmai muncise enorm pentru o întâlnire istorică a președintelui României cu președintele SUA ) a denotat mai degrabă lipsă de civilizație decât atitudine parlamentară.

„Sunteți plătit din bani publici! Ar trebui să fiți dat afară și retras de la post!” țipa, aproape cu spume la gură Pleșoianu, înspre cel care fusese cu mult, mult înaintea lui pesedist și care condusese Departamentul de Aderare la NATO, încă din Guvernul Năstase. Alo, domnule deputat Pleșoianu?! Cine vă credeți domnule și unde vă treziți (membru de comisie) încât trădați mentalitatea și tipologia diverșilor care insultă și umilesc prin restaurante pe motiv că ei plătesc?

În primul rând, dumneavoastră n-aveți cum vorbi în numele tuturor românilor, chiar dacă sunteți vremelnic cocoțat într-un parlament mult prea mare și din păcate mul prea generos cu mediocritatea. Comportamentul și ținuta dumneavoastră publică sunt de foarte multe ori în dezacord cu crezurile pe care susțineți că le enunțați.

Părerea mea este că deocamdată sunteți folosit fără să știți (sau poate că nu vă pasă!) din trei locuri, care se văd cu ochiul liber. Unu de-a „acolo”, altul de „dincolo” și unul din locul de unde vi se propagă și încurajează atitudinea agresivă și nepotrivită. În jocul elucubrațiilor nu luați în calcul faptul că nici cei pe care îi luați dumneavoastră la înjurături nu sunt chiar niște nimeni și cu atât mai puțin domnul Maior, care este unul dintre cei care chiar a făcut ceva pentru țara asta. Aveți cel mai recent exemplu, vizita făcută de Președinte acolo, muncită cap-coadă de George Maior și personalul de la Ambasadă. Dumneavoastră ce ați făcut pentru România, domnule deputat, afară de scandalurile astea care vă scot în evidență? Comportamentul dumneavoastră din iunie l-a surprins neplăcut și pe președintele comisiei, domnul Mihai Fifor, care chiar v-a atras atenția să vă potoliți și să vă comportați civilizat.

Mai simplu spus, trebuie să știți că e dreptul fiecărui om să răspundă sau să nu răspundă la o întrebare, să amestece sau să nu amestece lucrurile private cu cele publice, pentru că și comisie parlamentară fiind, nu cred că puteți fi mai presus de o instanță judecătorească. Poate că dumneavoastră ați prefera democrație „cu lanterna în ochi” și cu mâna în menghină, dar aflați că vremurile acelea au trecut demult.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: